Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 01/03/2012
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

La Diputació de Barcelona pagarà el 80% del nou passeig de la Roca del Vallès

L’actuació permetrà eliminar una part del trànsit de la travessera i guanyar espai per ampliar les voreres

 

Aquest mes de febrer s'ha donat un important impuls al projecte de remodelació de la travessera BV-5001, també anomenada C/ Catalunya, a la Roca del Vallès, ja que la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament han acordat una ajuda de 678.251 € que suposa el 80% dels 850.000 € que costa el conjunt d’actuacions previstos en el darrer tram de la travessera urbana. Segons les previsions actuals, les obres es podrien dur a terme entre l’any 2012 i 2013, en funció de la disponibilitat pressupostària existent. 

La travessera urbana de la carretera BV-5001 a la Roca del Vallès és un punt amb unes característiques urbanístiques i de trànsit força complexes. Per una banda, existeix un elevat trànsit de pas, uns 6.000 vehicles al dia, que circulen per aquest punt ja que molts conductors del Vallès utilitzen aquest vial per a accedir a les autopistes C-60 i AP-7. A les elevades intensitats de trànsit cal sumar-hi unes característiques urbanes de la travessera que dificulten la convivència de la circulació de vehicles amb la resta de mitjans de transport. L’amplada entre façanes és força estreta i l’espai que ocupen els dos carrils de circulació deixa una amplada per a les voreres d’uns 50 cm a 1 metre, depenent dels trams. Una amplada del tot insuficient per a una mobilitat a peu còmode i segura. A tot això cal afegir-hi que la travessera urbana a la Roca del Vallès s’ha convertit, amb els anys, amb la via principal del municipi i on s’hi concentren moltes de les activitats comercials i socials que generen mobilitat al municipi. 

 

Recuperar la condició de carrer

La voluntat de l’Ajuntament de la Roca com la Diputació de Barcelona és que cal realitzar alguna actuació en aquest tram de la travessera de la ctra. BV-5001 per crear unes condicions de mobilitat que retornin a la via el seu paper de carrer principal de la ciutat i que afavoreixi el desenvolupament de l’activitat comercial i social. 

L’any 2010 la Diputació de Barcelona ja va realitzar un estudi específic per valorar les actuacions de pacificació del trànsit a dur a terme a la travessera de la Roca i també en l’estudi de mobilitat realitzat al municipis es contempla aquesta proposta com a prioritària. 

El projecte de pacificació de la travessera consisteix en eliminar un dels sentits de circulació, concretament el sentit nord – sud, que es redireccionaria per un nou vial que s’obriria a través dels carrers Sant Sadurní i Tenor Viñas. Aquest nou vial és el que utilitzarien els vehicles que fessin el trajecte en sentit nord – sud.

Eliminant un carril de circulació es guanya espai a la travessera actual que s’aprofitaria per a ampliar les voreres i crear un carrer molt més humanitzat, còmode per als vianants i accessible per a totes les persones. Per tal de reforçar el paper de carrer pacificat i amable per a les persones, diversos cruïlles amb la travessera s'urbanitzaran mitjançant una plataforma sobrelevada, de tal manera que es reduirà la velocitat dels vehicles i facilitarà la mobilitat i accessibilitat dels vianants. 

 

Situació actual de la travessera BV-5001 a la Roca del Vallès

Situació actual de la travessera BV-5001 a la Roca del Vallès

 

Proposta d'actuació a la travessera BV-5001 a la Roca del Vallès

Proposta d'actuació a la travessera BV-5001 a la Roca del Vallès

 

Recull de premsa:

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal