Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 30/06/2011
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

La demanda de transport públic a l'Àrea Metropolitana de Barcelona es recupera a nivells similars a l'any 2008

El principal augment l'han registrat el transport interubà en autobús amb un 6%, metro amb un 4,3% i Rodalies amb un 5%

Segons les dades publicades per l'ATM aquest mes de juny de la demanda de transport públic durant els cinc primers mesos de l’any 2011, el nombre de passatgers en els diferents sistemes de transport públic integrats a l'ATM s'ha incrementat, en global, un 2,4 % fins a arribar a nivells similars a l'any 2008. En concret s’ha passat dels 392 milions de passatgers dels cinc primers mesos de 2010 als 402 de l’any 2011.

Els sistemes de transport que més han incrementat el nombre de viatgers són el transport públic interurbà amb un increment del 6% respecte al 2010 gràcies a la posada en funcionament de noves línies i nous serveis; el metro que gràcies a la posada en funcionament de la L9 i L10 ha augmentat un 4,3% el nombre de passatgers i també Rodalies de Barcelona, que després de les nombroses avaries patides amb l'arribada de l'AVE a Barcelona, sembla que recupera, mica en mica, la confiança dels usuaris i ha pogut augmentar el nombre de passatgers en un 5,1 % respecte el mateix període de l’any 2010.  A l’altre cara de la moneda s’hi troben FGC que ha vist reduït el nombre de passatgers en un 1,4% i TMB Bus que també ha reduït el nombre de passatgers en un 1,4 %.  La resta de mitjans de transport, tramvia, bus EMT i busos urbans, han augmentat lleugerament els seus nombres de passatgers.

Evolució del nombre de viatges en els diferents operadors

Evolució del nombre de viatges en els diferents operadors (Font: ATM)


L’augment global del nombre de passatgers del transport públic significa que es tornen a assolir els nivells similars de l’any 2008, després que durant l’any 2009, en plena crisi econòmica, es va produir un descens del nombre de viatges en un 2,4%.

Evolució global del nombre de viatges
Evolució global del nombre de viatges (Font: ATM)

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal