Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 04/04/2011
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Procés participatiu del Pla de mobilitat de Pineda de Mar

El passat 12 de març es va celebrar al municipi de Pineda de Mar una sessió de participació ciutadana centrada en les propostes del Pla de mobilitat que s'està elaborant a la ciutat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquesta sessió de participació ciutadana és la última fase abans de finalitzar definitivament el Pla de mobilitat urbana de Pineda. Un cop finalitzat el pla, el municipi disposarà d'un full de ruta per a anar executant diverses actuacions per la millora del model de mobilitat del municipi.

 

Procés participatiu del Pla de mobilitat a Pineda de Mar

Per dur a terme el procés participatiu es van posar en funcionament diverses eines participatives, tals com els formularis i el deliberaweb o fòrum virtual que van permetre la informació i opinió a distància.

També es van realitzar una sessió de presentació, realitzada el passat 16 de setembre, dos tallers de diagnosi amb comerciants i ciutadania, realitzats durant l’octubre de 2010, i el taller de propostes, celebrat el passat 12 de març. Tot plegat va servir per recollir el màxim d’aportacions ciutadanes i donar major contingut i legitimitat al PMU de Pineda de Mar.

A part del treball amb el conjunt de la ciutadania també s’han realitzat presentacions dels treballs del PMU amb els diferents tècnics municipals i també amb els responsables dels diferents partits polítics de l’oposició.

Fruit de totes aquestes iniciatives es va presentar i aprovar el Pacte per la Mobilitat de Pineda de Mar.

Un cop finalitzada la fase de participació ciutadana, s’està acabant d’enllestir el programa d’actuacions definitiu que pretén integrar el màxim d’aportacions, tant de la ciutadania com dels partits polítics, i encarar, així, l’elaboració del document definitiu del Pla de mobilitat.

Sessió de participació de les propostes del Pla de mobilitat de Pineda de Mar
Sessió de participació de les propostes del Pla de mobilitat de Pineda de Mar


56 municipis de la província han de realitzar plans de mobilitat

Cal recordar que Pineda de Mar forma part del conjunt de 56 municipis de la província de Barcelona que estan obligats, segons la normativa actual, a realitzar plans de mobilitat urbana. Actualment existeixen tres normatives que regulen la realització de plans de mobilitat:

  • Segons la Llei de mobilitat han de realitzar plans de mobilitat tots els municipis capitals de comarca o de més de 50.000 habitants.
  • Segons el Pla director de mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona, han de realitzar plans de mobilitat els municipis de més de 20.000 habitants inclosos a la RMB
  • Segons el Pla per a la millora de la qualitat de l’aire, els 40 municipis declarats zona de protecció especial, han d’elaborar plans de mobilitat urbana (PMU)

Pineda de Mar es troba en el segon dels supòsits, és a dir, té més de 20.000 habitants, concretament, 25.893, per tant és un dels municipis que han de realitzar plans de mobilitat. Amb el document que està elaborant l’Ajuntament es complirà, doncs, amb el marc normatiu actual i permetrà planificar les actuacions més importants a realitzar en matèria de mobilitat i transport durant els propers 6 anys.


Per més informació:

 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal