Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 17/09/2010
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Millora de la seguretat viària a la C-55

Les mesures proposades pel Govern incidiran, principalment, en un punt de la C-55 que ha registrat 12 víctimes mortals en els darrers 10 anys

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest mes de setembre un paquet de mesures per a millorar la seguretat viària de la carretera C-55, que va des d’Abrera fins a Manresa. 

L’actuació més destacada és la instal•lació d’una mitjana al quilòmetre 27, dins del tram que conforma la Ronda Est de Manresa entre Bufalvent i nus del Guix. Es tracta d’un punt d’alt risc ja que registra una intensitat de circulació molt important, amb 30.000 vehicles al dia, molts d’ells vehicle pesats. A aquesta important intensitat circulatòria cal sumar-hi, un pendent del 9% que finalitza  amb dos revolts. En aquest punt s’hi han produït nombrosos accidents, alguns d’ells amb víctimes mortals, concretament, durant els darrers 10 anys s’han produït 10 víctimes mortals i fins a 150 ferits.  Com a mesura de reforç de la seguretat viària en aquest punt també s’instal•larà un radar que no tindrà la funció de sancionar, sinó d’informar als conductors de la velocitat a la que circulen.

Punt on s'actuarà instal·lant una mitjana

Punt on s'actuarà instal·lant una mitjana

 

A part de l’actuació en aquest punt també es realitzaran actuacions a la resta de la carretera:

  • Reforçar la senyalització vertical de límit de velocitat. En general, la velocitat màxima permesa és de 90 km/h i de 80 km/h a la variant de Manresa (tret del tram de quatre carrils, on és de 100 km/h).
  • Reduir alguns trams d’avançament tenint en compte raons de visibilitat, i passaran a ser de 7,5 quilòmetres quan amb anterioritat la suma total era de 8,3 quilòmetres.
  • Revisar la senyalització vertical a l’accés a l’aeri de Montserrat (cruïlla amb la B-112). Ara es permetrà el gir a esquerres en sentit ascendent i es col•locaran senyals de perill en dues interseccions, a Esparreguera i a Sant Vicenç de Castellet.
  • Reforç de la senyalització horitzontal i l’abalisament amb: doble ratlla contínua en els trams on no es pot avançar, pintura amb ressalt als trams de línia contínua; implantació de captafars a les interseccions amb carril central de gir, revolts tancats i als trams on la carretera tingui més d’un carril per sentit de circulació.

Per a l’any 2011 el DPTOP té previst desdoblar la totalitat de la Ronda Est de Manresa, és a dir el tram que va de Bufalvent al nus del Guix. També es preveu la creació d’una nova sortida a Olesa de Montserrat a l’altura del sector de la Flora i també es crearan nous carrils per a facilitar l’avançament a l’entorn de Collbató i Monistrol de Montserrat.

En un termini més llunyà, el DPTOP també té previst el desdoblament de la C-55 entre Castellvell i el Vilar i Sant Fruitós del Bages. Precisament d’aquesta actuació ja s’està treballant en el projecte constructiu que s’espera que pugui enllestir-se durant el 2011.

 

Plataforma ciutadana “No més punt negre al km. 27”

La millora de la seguretat viària de la C-55 ha estat una de les principals reivindicacions del Bages durant els darrers anys. Una prova d’això és la plataforma ciutadana “No més punt negre al km. 27”  formada per amics i familiars d’algunes de les víctimes mortals dels accidents produïts en aquest punt. D’altres entitats i mitjans de comunicació com la Cambra de Comerç de Manresa o bé, el diari Regió 7 o TV Manresa han donat suport a la campanya iniciada per la plataforma.

La tasca realitzada per aquesta plataforma ha estat intensa en els darrers mesos, recollint fins a 25.000 signatures en dos mesos, demanant l’actuació del Govern per a millorar la seguretat viària d’aquest punt. D’altres actuacions que també es reclamen des de la plataforma són la creació d’un peatge tou per als ciutadans del Bages per tal que part dels 33.000 vehicles que circulen per aquesta carretera passin a l’autopista C-16, que només registra 10.000 vehicles al dia.

Més informació:

Vídeos relacionats amb aquesta notícia:

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal