Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 30/08/2010
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Surt a informació pública l'ampliació d'FGC fins a Castellar del Vallès

L'estudi informatiu restarà a informació pública 30 dies hàbils.

Plànol de situació de l'ampliació d'FGC fins a Castellar del Vallès
Plànol de situació de l'ampliació d'FGC fins a Castellar del Vallès

L'actuació comporta 4,5 nous quilòmetres de línia entre Ca n'Oriac a Sabadell i Castellar del Vallès. L'alternativa proposada preveu dues noves estacions, una al Pla de Bruguera per donar servei al polígon industrial proper, una altra a Plaça Fàbrica Nova, a 500 metres del nucli de Castellar del Vallès.

La major part del traçat serà en túnel, i només sortirà a la superfície en el tram de sortida de la ciutat de Sabadell on es construiran tres viaductes per salvar algunes rieres.

Actualment Castellar del Vallès té 23.002 habitants i, degut a la proximitat amb Sabadell, existeix una gran mobilitat entre els dos municipis (segons les dades de la EMQ, hi ha una mobilitat diària entre Castellar del Vallès i Sabadell de 20.592 viatges).

El principal eix de comunicació entre ambdues urbs és la carretera B-124, que suporta un trànsit diari de 33.000 vehicles i que molt sovint es veu saturada per aquest volum de trànsit. Per això, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques també té previst desdoblar aquesta carretera. De moment, l’any 2007 ja es va publicar l’estudi informatiu de l’actuació.

La demanda estimada pel nou servei ferroviari es calcula en unes 9.300 persones / dia i permetria treure una part important del trànsit actual de la B-124.

En total el cost de l'obra es calcula en 320 M€ i es preveu que pugui estar operativa l’any 2020.

 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal